Btw-tarief omhoog van 19% naar 21%

Btw-tarief omhoog van 19% naar 21%

Wat is er veranderd?
Het algemene btw-tarief van 19% is verhoogd naar 21%. Het lage btw-tarief blijft 6%. De verhoging van de btw wordt vanaf 2013 voor een deel gecompenseerd door onder andere een lagere inkomstenbelasting en loonbelasting.
Wanneer gebruikt u het btw-tarief van 21%?
U gebruikt het nieuwe btw-tarief van 21% voor goederen en diensten die u levert vanaf 1 oktober 2012. Hierbij is de leveringsdatum bepalend. En dus niet de factuurdatum. U gebruikt het oude btw-tarief van 19% btw als u de goederen of diensten levert voor 1 oktober 2012. Ook als u factureert na 30 september 2012. Bij de levering van onroerende zaken geldt voor een aantal situaties een overgangsregeling.
Voor wie?
Alle bedrijven
Wanneer?
De verhoging is ingegaan per 1 oktober 2012.

HETKANTOOR

Reacties zijn gesloten.

Mogelijk gemaakt door WordPress | Thema: SpicePress door SpiceThemes