Loonstrook 2013: Lage inkomens minder loon

Loonstrook 2013: Lage inkomens minder loon

In 2013 gaan medewerkers met een bruto-inkomen tot 1.750 euro netto minder verdienen. Het netto-bedrag van Nederlanders met een modaal en hoger salaris valt daarentegen volgend jaar iets hoger uit.

Parttimers met minimumloon leveren meeste inMedewerkers met een bruto-inkomen tot 1.750 euro gaan er in 2013 maximaal 15 euro op achteruit. Deze groep bestaat voor een groot deel uit parttimers met een laag inkomen. De middeninkomens tussen de 2.000 en 5.000 euro gaan er het meeste op vooruit. Zij houden gemiddeld 30 euro per maand extra over. Hogere inkomens boven de 5.500 euro gaan er allemaal 6 euro op vooruit.

SalarisstrookDoor de invoering van deze wet wordt de salarisstrook eenvoudiger. Het belangrijkste verschil ten opzichte van de huidige loonstrook is dat medewerkers in 2013 niet langer een bijdrage hoeven te betalen aan de Zorgverzekeringswet (ZVW). Deze kosten komen volledig voor rekening van de werkgever waardoor medewerkers hier niet langer belasting over betalen.

Wilt u weten wat u netto overhoudt van uw salaris. Doe dan de berekening op Loonwijzer.nl.

HETKANTOOR

Reacties zijn gesloten.

Mogelijk gemaakt door WordPress | Thema: SpicePress door SpiceThemes