Zwart geld aangeven wordt duurder vanaf 1 juli 2016

Zwart geld aangeven wordt duurder vanaf 1 juli 2016

De boete voor het aangeven van zwart geld wordt per 1 juli 2016 verdubbeld door staatssecretaris Wiebes.

De boete voor het aangeven is nu nog 60%. Na 1 juli 2016 gaat de boete voor het spontaan melden van verborgen buitenlands vermogen flink omhoog, namelijk naar 120%. Dit komt bovenop de belastingschuld. Van inkeren is sprake als iemand op eigen initiatief én voordat de Belastingdienst op het spoor is van het verzwegen vermogen zich aanmeldt.

Hogere boete als de belastingdienst het geld ontdekt

Als de fiscus het zwarte geld ontdekt , is de boete nog veel hoger! Dan moet de zwartspaarder maximaal 300% boete betalen. Dit komt ook weer bovenop de te betalen belasting over het ontdekte vermogen. De belasting over het zwarte geld kan door de inspecteur tot 12 jaar worden nagevorderd.

HETKANTOOR

Reacties zijn gesloten.

Mogelijk gemaakt door WordPress | Thema: SpicePress door SpiceThemes