In gemeenschap van goederen trouwen niet meer de standaard

In gemeenschap van goederen trouwen niet meer de standaard

De Tweede Kamer heeft op 19 april 2016 ingestemd met het wetsvoorstel beperking gemeenschap van goederen. In dit voorstel stellen PvdA, VVD en D66 voor de wet zo te veranderen dat trouwen in beperkte gemeenschap van goederen de standaard wordt.

Op deze manier delen gehuwden alleen de inkomsten en schulden die tijdens het huwelijk worden verkregen of gemaakt. Eigen gespaard vermogen, giften en erfenissen blijven automatisch bij de oorspronkelijke eigenaar.

Nederland is een van de weinige landen waar nog in algehele gemeenschap van goederen wordt getrouwd, wanneer men het niet op een andere manier regelt.

HETKANTOOR

Reacties zijn gesloten.

Mogelijk gemaakt door WordPress | Thema: SpicePress door SpiceThemes