Verandering bijzondere beloningen 2016

Verandering bijzondere beloningen 2016

Werkgevers moeten vanaf 2016 op een andere manier belasting inhouden op bijzondere beloningen, zoals bijvoorbeeld vakantiegeld. Hierdoor valt het netto-loon anders uit dan men voorheen gewend was.

Werkgevers houden belasting in op het loon van hun werknemers en dragen deze voor hen af aan de Belastingdienst. Deze inhouding wordt de loonheffing genoemd. De inhouding van de loonheffingen gebeurt volgens bepaalde tabellen.

Als vakantiegeld of een andere bijzondere beloning in één keer wordt uitbetaald, houdt de werkgever hierop loonheffing in, net als op het maandelijkse loon.
Vanaf 2016 kan de werkgever hiervoor alleen nog de tabel bijzondere beloningen gebruiken. De tabel bijzondere beloningen houdt er nog meer rekening mee dat de arbeidskorting inkomensafhankelijk is.

De tarieven van deze tabellen zijn zodanig aangepast dat er nu ook minder verschil zit tussen de loonheffing die de werkgever inhoudt en de inkomstenbelasting die de werknemer zelf moet betalen. Zo wordt de kans kleiner dat de werknemer bij de aanslag inkomstenbelasting over 2016 moet bijbetalen.

Bij een jaarinkomen van ongeveer € 18.250 betaalt men minder belasting en krijgt men meer vakantiegeld uitbetaald.
Is het jaarinkomen hoger dan € 18.250, dan betaalt men meer belasting en krijgt men minder vakantiegeld uitbetaald.
Bijzondere beloningen

Voorbeelden van bijzondere beloningen zijn:

Vakantiegeld, 13e maand, gratificatie, bonusuitbetaling, overwerkuren, afkoop vakantiedagen, nabetalingen salaris.

HETKANTOOR

Reacties zijn gesloten.

Mogelijk gemaakt door WordPress | Thema: SpicePress door SpiceThemes