Pensioen in Eigen Beheer afgeschaft

Pensioen in Eigen Beheer afgeschaft

De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Wiebes besloten de regeling Pensioen in Eigen Beheer (PEB) af te schaffen. DGA’s kunnen de pensioenregeling op een aantrekkelijke manier afkopen of kiezen voor een spaarvariant.

Belastingkorting

De staatssecretaris komt met een wetsvoorstel waarmee DGA’s het Pensioen in Eigen Beheer kunnen afkopen met een flinke belastingkorting. Over het vrijgekomen geld hoeven zij minder inkomstenbelasting te betalen dan normaal:

– In 2017 geldt een korting van 34,5% op de grondslag
– In 2018 geldt een korting van 25,0% op de grondslag
– In 2019 geldt een korting van 19,5% op de grondslag

Spaarvariant

Voor DGA’s die de pensioenregeling niet afkopen, wordt een spaarvariant geïntroduceerd. Het geld blijft in de onderneming en de DGA houdt daarmee een reservering voor de oude dag. Belastingheffing vindt dan pas in de uitkeringsfase plaats.

HETKANTOOR

Reacties zijn gesloten.

Mogelijk gemaakt door WordPress | Thema: SpicePress door SpiceThemes